PRESSMEDDELANDE 2020-05-15

Efter sex säsonger i Jämtland Basket så kommer nu flyttlasset gå vidare söderut i Sverige. Vi i Köping Stars är väldigt stolta att kunna presentera Gustav Hansson som en viktig kugge i vårt lagbygge kommande säsong 2020/21.

Gustav Hansson, 25 år, kommer närmast från spel med SBL-kollegan Jämtland där han tillbringat de sex senaste säsongerna med bl.a. SM-semifinal säsongen 2018/19 på meritlistan. Vi har tidigare goda erfarenheter av spelare från norr då Niklas Larsson tidigare varit klubbkamrat med honom. Gustav har också ett antal landskamper med sig i bagaget och vi välkomnar honom till Köping med öppen famn!

Gustav Hansson:

”Jag ser fram emot en ny utmaning med Köping Stars där jag tror att jag kan utvecklas väldigt mycket, både som person och spelare. Jag har haft en bra dialog med coach Giotti och rollen vi har diskuterat blir ett bra kliv framåt för mig. Köping Stars känns som en driven och satsande klubb och det känns väldigt roligt att få vara en del av det. Jag har en väldigt bra känsla inför kommande säsong och tror att vi kan få ihop ett riktigt bra lag i Köping.”

Coach Nikolaidis:

”Gustav besitter egenskaper jag värderar högt och är en spelare som vi varit intresserade av tidigare, att han nu väljer att fortsätta sin karriär i Köping Stars är något jag tror passar båda parter mycket väl. Gustav är en aggressiv försvarare och offensivt kan han både attackera korgen och skjuta från distans, lägg därtill att han även är en skicklig passningspelare.

Jag hade förmånen att få jobba med honom en vecka i framtidslandslaget och vet att detta är en lagspelare och en kille som alltid ger 100 % på träning och match. Jag