Så har äntligen basketens försäsongsmatcher dragit i gång för Köpings Stars, och under söndagseftermiddagen blev det seger mot superettalaget Uppsala Basket med 82-78 (39-43).

– En bra genomkörare mot en tuff motståndare,

menade Starstränaren ”Jotti” Nikolaidis som fick se sitt lag ”knyta ihop säcken” först i slutperioden.

Snart ett halvår har gått sedan coronapandemin satte ett tvärt slut på säsongen 2019/20, så det var med nyfikenhet och spänning som första träningsmatchen genomfördes hemma i Karlbergshallen.

– Det märktes att både spelare och ledare var lite ringrostiga inför uppgiften, säger ”Jotti”.

I väntan på fler nyförvärv (läs amerikaner) fanns åtta Starsspelare i aktion. En fjolårsfemma med Simon Klaasma, Niklas Larsson, Ernests Kalve, Sebastian Lindkvist och Muorwell Kur Murwel samt tre av fyra nyförvärv Gustav Hansson, Mitch Petersen, Alan Zekovic. Endast Alexander Larsson saknades.

Gästerna har en tidigare seriestart än SBL-laget Stars, och visade att laget med mer träningstid än Stars är långt framme i förberedelserna. Uppsala var i förarsätet, om än med knapp marginal, under stor del av tre perioder. Men Stars avslutade bäst, visade trots allt att Köping ändå är ett ligalag.

Niklas Larsson, Stars kapten och landslagsman, var poängbäst med 22 poäng – satte bland annat åtta av elva straffkast. Mitch Petersen visade i sin återkomst till klubben framfusighet som center och satte 16 poäng och tog åtta returer. Simon Klaasma var rejält spelsugen och fick också mycken speltid, spelade bland annat hela första perioden. Total speltid drygt 26 m